< studeni, 2009 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Svibanj 2010 (1)
Ožujak 2010 (1)
Prosinac 2009 (1)
Studeni 2009 (1)
Listopad 2009 (2)
Travanj 2009 (2)
Ožujak 2009 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari

Opis bloga

Blog o Tomb Raideru, ali ne na neki snobovski "ja sam official Tomb Raider site" način, nego na način da opisujem svoje doživljaje iz TR igara (a možda i iz nekih drugih). Imam drugi blog na koji pišem opčenite stvari iz svog života tako da na ovom blogu neće biti baš previše postova, ali uostalom vidjet ću kamo će ovo sve ići...

Linkovi

Official Site
Stellini Walktrough-i
Planet Lara
Tomb Raider Chronicles
Tomb Raider Forumi

Tomb Raider Level Editor
Tutoriali i resursi
Trsearch
Skribblerz
Tomb Raider Editor
Custom Leveli
Trle.net
Lara's Levelbase

Postovi

Industrial Rooftops
Tomb Raider: Underworld
Prošao sam Tomb Raider TRL
Tomb Raider TLR Screenshots
Prošao sam Tomb Raider 5

Igre

Tomb Raider 1

Tomb Raider 2

Tomb Raider 3

Last Revelation

Chronicles

Angel of Darkness

Legend

Anniversary

Underworld

nedjelja, 15.11.2009.

Prošao sam Tomb Raider: Chronicless.

Već sam prilično davno došao do zadnjeg levela u Tomb Raider: Chronicles-u, Red Alert!, ali taj level nisam igrao jer sam čuo da je pun bugova i nisam bio spreman za takve frustracije. Nedavno sam ponovno kupio Chronicles, prije svega da upotpunim svoju kolekciju a i htio sam već jednom proći tu igru.
Image Hosted by ImageShack.us

Na samom početku već sam krenuo da ću koristiti šifre, ali onda mi je palo na pamet, idem baš probati igrati bez šifri. Palo mi je na pamet nešto još zanimljivije, idem probati pronaći sve secrete u igri. Prvi leveli u Rimu bili su zanimljivi i ne preteški, možda bi neki bossevi u Trajan's Marets levelu, kao npr ona velika glava koja baca munje ili zmajevi koji bacaju vatru i treba ih napucavati 2 dana, nekima bili teški, ali meni nisu bili jer sam od prije već jako dobro naučio kako ih pobjediti.
Image Hosted by ImageShack.us

Baš taj level, Trajan's Markets, sigurno prolazi kao level s najviše bossova u cijeloj Tomb Raider franšizi jer u tom levelu potrebno se boriti s gore prikazanom napravom, Larsonom, velikim gladijatorom/kipom i tim napornim zmajevima.
Idući skup levela, većinom u podmornici, nije mi ostao u dobrom sjećanju od prije jer sam zapamtio kako je ta podmornica bila komplicirana i dosadna, a u njoj su čak dva levela od 4 iz tog skupa. Ovaj put je bilo drugačije, podmornica mi je bila baš zabavna i čak malo prejednostavna. Simpatično je vidjeti kako se shvaćanje stvari može promijeniti u nekoliko godina.
Image Hosted by ImageShack.us

Nakon podmornice dolaze leveli u Irskoj, gdje igrač dobiva priliku igrati kao 16-godišnja lara. Ti leveli pokušavaju biti strašni, tipa kao demoni i duhovi i mrak, ali zapravo ispadaju samo simpatično smješni i prilično zabavni. Meni osobno najlakši dio igre, ali znam ljude kojima je to bilo teško i strašno, pa tako. Sto ljudi sto čudi. Ja u tom dijelu nisam potrošio niti jedan medipack.
Image Hosted by ImageShack.us

To se sve lijepo povratilo, u zadnjim, New York levelima. Ti leveli su mi bili iznenađujuće teški, pogotovo u odnosu na ostatak igre. U zadnjem levelu, Red Alert! sam potrošio čak 6 medipackova, a toliko nisam potrošio u cijeloj igri ukupno, do tog djela. Sve je cyber, cyborzi, omamljivanje kloroformom, grapple gun i headset, šuljanje, izbjegavanje lasera i kamera, to ukratko opisuje ono što je nagurano u ta zadnja 3 levela.
Image Hosted by ImageShack.us

U tim levelima se nalazi i par najtežih secreta u cijeloj igri, a najteži je kada u streljani treba porazbijati sve one kartonske čovječuljke u određeno vrijeme kako bi se otvorio prolaz za secret. A ako ne uspiješ, ugušiš se u sobi punoj plina. Trebalo mi je oko 150 puta da to uspijem proći, ali uspio sam nabaviti i taj secret.
Image Hosted by ImageShack.us

Teškim mukama, prošao sam igru, definitivno najkraći i najlakši Tomb Raider, barem od Core-ovih Tomb Raidera, iskljućujući te zadnje levele. Nabavio sam sve secrete, i otključao Special Features, ali o tome u nekom drugom postu. Uzimao sam puno screenshotova tako da će možda u nekom od budućih postova biti više screenshot-ova.
Image Hosted by ImageShack.us

Ono što me se najviše dojmilo u ovom TR-u je što nikad nije jednoličan, lokacije su preraznolike i na svakom koraku može se vidjeti nešto drugo. Tu vrlinu neki stari TR-ovi nemaju jer znaju postati užasno repetativni, ,monotoni i naporni. Ovdje toga nema, a u svakom levelu ima bar 4 cutscene, za što se u starim TR-ovima trebalo preći po nekoliko levela za jedan jedini mali cutscene.
Sve u svemu, preporučam, i izazivam vas da pronađete onaj drugi secret u Red Alert!-u.



| Komentari (2) | Printaj | Prošao sam Tomb Raider: Chronicless. |

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.